RSS

You are here

Покренут нови систем за праћење и контролу радова на градилиштима широм Србије

Нови систем за праћење и контролу инфраструктурних пројеката које је увело Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре представљен је данас потпредседници Владе и министарки, проф. др Зорани Михајловић.

 

Михајловићева је са сарадницима обишла такозвану “ситуациону собу”, у којој су обједињени видео-надзор на критичним тачкама на градилишту на Коридору 10, радови на мрежи државних путева, стање у авио-саобраћају и водном саобраћају и које свакодневно користе инжењери Министарства.

 

“Радови на Коридору 10 прате се са више од 20 камера које су распоређене на критичним тачкама на јужном и источном краку, као што су косина 2 у Грделичкој клисури и градилиште деонице Просек-Банцарево на источном краку Коридора 10, као и деонице на Коридору 11, ауто-путу ка Црној Гори, на којима су радови у завршној фази”, рекао је инжењер Небојша Павловић, саветник потпредседице Владе.

 

Михајловићева је рекла да ће са завршетком грађевинских радова у Грделичкој клисури камере бити премештене на нове пројекте, између осталих и оне о којима је са кинеским званичницима разговарала у петак на Самиту у Дубровнику, како би се омогућило праћење радова од првог дана.

 

“Већ је припремљен камп извођача на ауто-путу Прељина-Пожега, а на лето крећу радови на још два нова ауто-пута, Моравском коридору и на ауто-путу Београд-Сарајево, деоница од Сремске Раче до Кузмина. Упоредо с тим, радиће се техничка документација за деоницу Нови Београд-Сурчин, на којој радови крећу на пролеће идуће године”, рекла је Михајловићева.