RSS

You are here

Помоћ државе у реконструкцији локалних путева, појачан надзор трошења новца

Помоћници министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре надлежни за друмски транспорт и инспекцијски надзор, Саша Стојановић и Лепосава Сојић, разговарали су у петак, 14. октобра 2016. године, у оквиру активности Владе Србије у Нишу, са начелницима округа и председницима општина са југа Србије о унапређењу путне инфраструктуре и смањењу сиве економије у друмском транспорту на овом подручју.

 

Главна тема разговора у Нишу, којима је присуствовао и в.д. генералног директора ЈП “Путеви Србије” Зоран Дробњак, била је изградња и реконструкција путева у окрузима на југу Србије и проблеми са локалном путном мрежом.

 

На састанку је договорено да локалне самоуправе доставе предлоге најважнијих деоница за реконструкцију, укључујући и деонице локалних путева на којима су радови хитно потребни, а није их могуће реализовати без помоћи Републике.

 

Представницима општина је најављено да ће држава вршењем управног надзора, контролисати да се средства за одржавање локалних путева наменских троше.

 

Такође су обавештени да ће републичка инспекција за друмски саобраћај и државне путеве у наредном периоду појачати активности у циљу смањења сиве економије.