RSS

You are here

Поносни на постигнуто у ваздушном саобраћају

Србија може да буде поносна на до сада постигнуто у области ваздушног саобраћаја, а измене закона, о којима посланици данас расправљају, омогућиће да се постигне још више, изјавила је данас потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић.

 

"Када посматрамо све врсте саобраћаја у Србији не можемо да не признамо да је Србија у тој области једним делом већ у ЕУ и да је ваздушни саобраћај управо нешто на шта Србија може да буде поносна", рекла је Михајловић, представљајући посланицима предложене измене Закона ваздушном саобраћају.

 

Као најзначајније новине, она је издвојила формирање Националног комитета за безбедност, али и другачију поделу аеродрома, како би били смањени трошкови отварања нових.

 

Подсећајући да је Закон о ваздушном саобраћају донет 2010. године, министарка је навела да је циљ измена додатно усаглашавање са директивама ЕУ.

 

"Управо овај закон треба да нам омогући да учинимо још више у овом делу саобраћаја и могућности за то сасвим сигурно постоје", поручила је Михајловић.