RSS

You are here

После 15 година чекања, у јуну следеће године завршетак станова у Крушевцу

Стамбене зграде у крушевачком насељу Прњавор 2, чија изградња траје дуже од 15 година, требало би да буду завршене до јуна наредне године, изјавила је данас у Крушевцу потпредседник Владе И министар грађевинарства, саобраћаја И инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић.

 

Она је, обилазећи градилиште у Улици Расински ударни батаљон са министром одбране Братиславом Гашићем најавила да ће комплекс имати 182 стана укупно.

 

“До јуна следеће године биће завршена прва фаза изградњом 92 стана, док ће радови на другој фази почети у септембру. Поносна сам што после 15 година Крушевац добија завршене објекте”, рекла је Михајловић и додала да је недопустиво што су радови стајали 15 година.

 

"Верујем да смо ми управо ту и да поправимо и урадимо и учинимо ствари бољим, а ово јесте начин да учинимо ствари бољим и да никада немамо овакве зидине које нас опомињу да неке ствари нису завршене", рекла је Михајловић.

 

Она је посебно указала на добар тимски рад и одличну сарадњу између челника Крушевца, Грађевинске дирекције Србије и Министарстава одбране и грађевинарства.

 

"То је једини начин да будемо бржи, тачни и да ствари урадимо у року", поручила је Михајловић.

 

Гашић је објаснио да ће од новоизграђених станова 46 припасти припадницима тог министарства и Војске Србије као компензација за касарну "Алекса Дундић" и Дом војске у центру Крушевца.

 

Гашић је додао и да ће до краја маја то Министарство својим припадницима поделити још 150 станова, али у Београду.

 

"Очекујем то и у другим градовима, попут Чачка, Ваљева... Кренуло је нешто у Србији да се развија у бољем бржем и лепшем темпу", подвукао је Гашић.

 

Он је додао и да ће ускоро бити решено питање имовинско-правних односа на локацији Стари аеродром.

 

"Замолили смо министарку и обишли локацију Аеродром. Врло брзо ћемо решити имовинско-правне односе на тој локацији и обавестити све инвеститоре, пре свих Лидл, да смо завршили ту правну процедуру и да ће моћи у року од два месеца да учествују на тендерима за продају тог земљишта", рекао је Гашић.

 

Када је реч о објектима у насељу Прњавор 2 директор Грађевинске дирекције Србије Небојша Шурлан подсетио је да је тај пројекат почео 2000., после чега је обустављен.

 

"Пре свега због сарадње са локалном самоуправом и подршком Министарстава грађевинарства и одбране спремни смо да кренемо у пројекат. Имамо изабраног извођача, уговорен је и рок и нема сумње да ће радови бити завршени до лета следеће године", рекао је Шурлан додавши да је вредност радова 2,2 милиона евра.

 

Пре обиласка насеља Прњавор 2 Михајловић је обишла и Одељење за издавање грађевинских дозвола по обједињеној процедури Града Крушевца чијим је радом, како је рекла, веома задовољна.

 

"Од када смо донели Закон о планирању и изградњи 1. марта, када је у потпуности ступио на снагу, екипе Министарства су у свакој локалној самоуправи. Када сам већ била у Крушевцу било ми је је природно да видим како то одељење функционише. Према извештају, систематизацији и осталим подацима које сам добила рекла бих да ствари функционишу", рекла је Михајловић.

 

Она је додала да то не значи да Министарство неће наставити контролу рада тог и осталих одељења које издају грађевинске дозволе.

 

"Веома нам је важна примена закона и то управо да нико не би чекао грађевинске дозволе и локацијске услове. И у том смислу задовољни смо како Крушевац ради", поручила је Михајловић.

 

Пре обиласка радова у Прњавору 2 министри Михајловић и Гашић обишли су радове и на деоници пута ка Брусу, као и центар Крушевца где су разговарали с грађанима.