RSS

You are here

Постигнут договор о авио-превозу између Србије и Турске до краја летње сезоне

После неколико неуспелих покушаја авио-превозника из Србије и Турске да се договоре о условима летења у току летње сезоне, Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије је у координацији са Министарством грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Републике Србије, постигао је са турском страном договор који ће омогућити несметано обављање редовног авио-превоза између две земље до краја летње сезоне.

 

То је договорено на јучерашњем састанку у Истанбулу између челних људи Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије и ваздухопловних власти Турске. На тај начин, окончана је неизвесност око обављања редовног авио-превоза између Србије и Турске и постигнуто обострано прихватљиво  решење за редовне летове  “Ер Србије“ за Турску и „Туркиш ерлајнса“ и „Пегазус ерлајнса“ за Србију. Чартер авио-саобраћај између Србије и Турске обавља се по већ утврђеном плану, без проблема. 

 

Захваљујући успешном  договору ваздухопловних власти двеју држава, “Ер Србија“ се са аеродрома „Сабиха Гугчен“, после седам месеци, коначно враћа на главни аеродром у Истамбулу „Ататурк“. Саобраћај ће обављати  са седам летова недељно у захтеваним временима слетања и полетања.

 

Такође, турске авио – компаније „Туркиш ерлајнс“ и „Пегазус ерлајнс“ које су имале привремене доволе до краја јуна, за летове са највећег аеродрома у Србији „Никола Тесла“, од 15. јула наставиће редован авио-саобраћај до краја летње сезоне, с тим да ће Туркиш ерлајнс саобраћај обављати са редукованим  бројем недељних летова.