RSS

You are here

Потписан уговор за израду Идејног пројекта за Фрушкогорски коридор, уштеда у буџету 35 милиона динара

Цена пројектне документације за Фрушкогорски коридор, на основу спроведене јавне набавке, нижа је близу 30 одсто од планиране, чиме је направљена уштеда од 35 милиона динара, изјавила је данас потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић. 
 
Михајловић је, након потписивања уговора о изради пројектне документације за три деонице брзе саобраћајнице I Б реда Нови Сад-Рума, истакла да је цена цена израде пројектне документације готово 30 одсто нижа од планиране и износи 93,2 милиона динара, уместо планираних 128,4 милиона динара. У име понуђача уговор је потписао Братислав Милић, директор Института за путеве, као носилац посла у конзорцијуму који је доставио најповољнију понуду на тендеру.
 
“Фрушкогорски коридор је још један доказ да ова Влада и ја као министар нећемо дозволити да иједан пројекат стоји. Инсистирала сам да се овај пројекат најпре врати међу приоритете, а онда и да на њему радимо много брже него до сада. То се данас и остварује“, рекла је Михајловић, додајући да је у буџету за 2016. годину обезбеђено 77,2 милиона динара за овај пројекат.
 
Фрушкогорски коридор ће повезати Коридор 10 и Коридор 4 и створити најкраћу везу између Босне и Румуније, чиме ће Србија потврдити своју позицију кључне транзитне земље у региону. Ова саобраћајница је од великог значаја за грађане Војводине, јер ће се повећати транзит, а растеретити градско језгро Новог Сада, Руме, као и Фрушка Гора“, рекла је Михајловић.
 
Рок за израду идејног пројекта за три деонице је шест месеци. Пројектна документација за четврту деоницу, од почетка обилазнице око Руме до петље са Е-70, радити након завршетка студије изводљивости.