RSS

You are here

Представљена књига пројеката - 15 милијарди евра улагања

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић представила је данас Књигу најважнијих инфраструктурних пројеката које ће Србија реализовати, а чија је укупна вредност 14,96 милијарди евра.

 

Михајловић је на свечаности, којој присуствују и премијер Србије Александар Вучића и председник Савета страних инвеститора Уве Фредхајм, рекла да је реч о пројектима који се тренутно реализују, које ће Србија наставити и који ће почети наредних година, како би Србија постала модерна земља.

 

"Визија наше Владе је модерна и пристојна Србија, а да бисмо то постигли основна реч је развој", рекла је Михајловић.

 

 

Она је поручила да је предложени буџет за 2016. годину развојни.

 

"Нисмо Влада која чека, већ Влада која вредно ради", рекла је Михајловић.

 

Она је рекла да је ове године изграђено 90 километара аутопутева, да је рехабилитовано више од 100 километара путева, као и да возови на пругама у Србији више не иду као раније, 35 километара на сат у просеку, већ брзинама од 120 километара.

 

Михајловић је поновила да ће путни Коридор 10 бити завршен током наредне године, а најкасније 2017. године, да се такође очекује завршетак градње дела Коридора 11, од Љига до Прељине, у 2016. години, који спаја Србију са Црном Гором.

 

 

Она је додала да ће наредне године бити рехабилитовано више од 100 километра путева, да ће се радитии на модернизацији пруге Београд Будимпешта.

 

Михајловић је истакла да ће се радити и на побољшању положаја жена и осетљивих група у Србији, а посебно Рома и Ромкиња.

 

На ову тему обратио се и саветник потпредседнице Зоран Таировић речима да је завршена једна „Декаде Роме“ али да почиње нова, на крају које, како је рекао, „неће ни бити важно јесам ли Ром или Србин, већ да ли сам довољно способан и образован да помогнем свом народу и својој земљи“.