RSS

You are here

Представници Министарства обишли катастар непокретности у Нишу и Пироту и разговарали са грађанима

Државни секретар у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Имре Керн, помоћница министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Јованка Атанацковић и в.д. директора Републичког геодетског завода (РГЗ), Борко Драшковић, посетили су у петак, 14. октобра 2016. године, службе катастра непокретности у Нишу и Пироту, у оквиру активности Владе Србије у Нишу и у окрузима на југу Србије.

 

Током посете катастру непокретности у Нишу представници министарства и РГЗ разговарали су са руководиоцем службе и запосленима у катастру, као и са грађанима који су дошли у катастар по одређена документа.

 

Челници катастра упознали су делегацију Министарства са кључним проблемима у раду и плановима за проширење шалтерске сале, у складу са плановима за дигитализацију архива катастра. У разговору са грађанима, корисници услуга катастра изнели су своје утиске и примедбе које се односе на рад службеника ове институције.

 

Током посете служби катастра непокретности у Пироту констатовано је да и у овој служби постоји проблем неадекватног простора, застареле опреме и недостатак кадрова.

 

Са директором РГЗ-а договорени су кораци за решавање проблема који су констатовани током посете.