RSS

You are here

Представници Министарства са градском управом Ниша о озакоњењу и е-дозволама

Државни секретар у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Александра Дамњановић и помоћници министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Јованка Атанацковић, Даринка Ђуран и Ђорђе Милић, разговарали су, у суботу, 15. октобра 2016. године, у оквиру активности  Владе Србије у Нишу и окрузима на југу Србије, са надлежнима из Градске управе Ниша о примени Закона о озакоњењу објеката и издавању електронских грађевинских дозвола.

 

На састанку је разговарано о проблемима који постоје у поступцима озакоњења, како би се утицало на повећање број позитивно решених предмета озакоњења.

 

Представници града Ниса објаснили су како су организовали попис незаконито изграђених објеката на територији града и изнели проблеме са којима се сусрећу у пракси.

 

Представници Министарства дали су појашњења и мишљења о појединим одредбама закона како би се овај пропис ефикасније примењивао у пракси.

 

На састанку је договорена је динамика решавања предмета у наредном периоду и начини како да сарадња између надлежних сектора у Министарству и градске управе Ниша на спровођењу озакоњења буде још ефикаснија.