RSS

You are here

Први састанак Министарства и општине Чајетина о изградње гондоле на Златибору

Mинистарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре пружиће сву неопходну подршку општини Чајетина да што пре прикупи потребну документацију и испуни законске услове за почетак градње гондоле на Златибору.
 
То је закључено на првом састанку који је одржан данас у Министарству у вези с изградњом гондоле, на којем су учествовали државни секретар у Министарству Александра Дамњановић и председник ове локалне самоуправе, Милан Стаматовић, заједно са пројектантима који раде на припреми пројектне документације.
 
На састанку су разјашњени детаљи у вези са процедуром и подношењем документације која је потребна да би пројекат добио грађевинску дозволу за коју је, према Закону о планирању и изградњи, надлежно Министарство.
 
У првој фази, локална самоуправа би требало да у најкраћем року достави идејнo решење и другу техничко-планску документацију на основу које ће Министарство издати локацијске услове, што је први корак у прибављању грађевинске дозволе.
 
Пројекат изградње гондоле од великог је значаја за развој туристичких садржаја на Златибору и општини Чаједина, што Министарство подржава и кроз партнерски однос са локалном самоуправом ће помоћи да пројекат што пре крене са реализацијом, закључено је на састанку.