RSS

You are here

Радови на изградњи моста “Братољуб” по плану

Радови на изградњи моста „Братољуб”, који спаја Љубовију и Братунац теку по плану и посадашњој динамици, очекује се да ћеДрина бити премошћена до 1. новембра ове године.

 

До сада је урађено шест стубова, од чега четири на територији Србије и два на страни Републике Српске, гдеће бити подигнуто још два стуба. Следеће недеље почиње повезивање стубова са уздужним гредама, чиме ће ова грађевина ускоро добити прве обрисе моста.

 

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре је у сталном контакту са извођачем радова и надзором и редовно обилази радове на терену, како би осигурало да се рокови поштују, а евентуални проблеми благовремено решавају.

 

Пројекат вредан 13 милиона евра обухвата изградњу моста, приступних саобраћајница и заједничког граничног прелаза.Србија гради цео мост, који ће бити дуг 227 метара и имати бициклистичку и пешачку стазу, и приступне саобраћајнице уопштини Љубовија. Република Српска градиће приступну саобраћајницу и заједнички гранични прелаз у општини Братунац.

 

Радови су почели 20. октобра 2015, а рок за завршетак радова на целом пројекту је 19. септембар 2017. године.