RSS

You are here

Рaзгoвaрaћeмo o нoвим мoгућнoстимa сaрaдњe

Потпредседник Владе и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић изјавила је данас да је на састанку са представницима “Руских железница” договорено дa ћe сe рaзгoвaрaти o нoвим мoгућнoстимa сaрaдњe након завршетка актуелног руског кредита од 800 милиона долара, после 2017. године.

 

"Имали смо успешан састанак са 'Руским железницама' на коме смо разговарали о тренутној искоришћености руског кредита, као и томе шта би могли да радимо после 2017. године", рекла је Михајловић, истичући да се пројекти обухваћени руским кредитом, тренутно реализују и брже од плана и да би када они буду завршени и могли да наставимо сарадњу.

 

Она је рекла да је дала налог руским и српским железницама да размисле о предлозима нових пројеката.

 

Михајловић је такође навела да је са представницима “Руских железница” било речи и о томе да Србија недовољно користи веома добар географски положај и да би то у наредном периоду то требало променити.

 

Председник “Руских железница” Владимир Јакуњин је истакао да су од српске министарке добили задатaк да у року од два месеца припреме предлоге нових железничких пројеката.

 

"Високо ценимо поверење српске Владе и сталну пажњу за посао који обављамо", истакао је Јакуњин, додајући да није тако често да потпредседници Владе лично контролишу радове на терену.

 

Јакуњин је рекао да то показује и стратешко опредељење Владе Србије и подсетио да је око реализације руског кредита раније имао и неколико састанака са председником Србије Томиславом Николићем.