RSS

You are here

Реаговање поводом текста “Путари су криви што сам улетео у пешачку улицу”

У тексту “Путари су криви што сам улетео у пешачку улицу”, објављеном у дневном листу “Информер”, 30. јула 2020. године, на страни 12, изнете су нетачне информације у вези са саобраћајном незгодом у којој је учествовао спортски коментатор Милојко Пантић.

 

Пут на којем се догодила незгода обележен је прописаном саобраћајном сигнализацијом, укључујући саобраћајни знак о забрани саобраћаја на почетку улице, као и прописани саобраћајни знак пре раскрснице. Такође, возачи су одговарајућим знацима  упозорени и на ограничење дозвољене брзине (40 километара на сат) и близину школе.

 

Понашање возача, за кога је утврђено и да је имао присуство алкохола у крви изнад дозвољеног лимита, јасно говори о кршењу саобраћајних прописа и одговорности возача за незгоду, будући да је возач наставио да вози смером који је обележен као недозвољен.

 

Покушај да се незгода представи као “кривица путара” није ништа друго него неистина и покушај грубе манипулације јавности.

 

Безбедност у саобраћају није одговорност само управљача путева и предузећа која одржавају путеве, већ и свих учесника у саобраћају, који су дужни да се придржавају свих саобраћајних прописа, укључујући и поштовање саобраћајне сигнализације.