RSS

You are here

Реформе Железница Србије по плану

Почетком септембра Железнице Србије доставиће Влади Србије на усвајање корпоративни финансијски план пословања који ће бити у складу са спровођењем процеса реформи у овом предузећу.

 

Наредне недеље очекује се да Влада Србије усвоји статусну промену Железница коју је Скупштина овог предузећа изгласала 11. маја. То ће бити основ да се настави реструктурирање Железница на три нове компаније које ће почети да послују од 1. јула.

 

Ово је план реорганизације изнет на данас одржаној Радној групи за реформу железнице у Влади Србије.

 

Састанку су присуствовали представници Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре , Министарства привреде, Министарства рада, Светске банке, Међународног монетарног фонда, Европске банке за обнову и развој.

 

„Битно је да присутне институције примете посвећеност овим реформама и напорима да се остваре уштеде у пословању Железница“, рекао је Дејан Трифуновић, државни секретар у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

 

Он је истакао да се Радна група састаје дан после завршетка Мисије ММФ-а која је, како је рекао, процес реформи оценила као један од најбољих.

 

„Процес у овој фази иде задовољавајућом динамиком и настављамо да разговарамо о даљи активностима и плану уштеда“, истакао је Трифуновић.