RSS

You are here

Реконструкцијa пруге Београд-Загреб за јаче повезивање региона

„Реконструкцијом пруге Београд-Загреб допринећемо још бољем повезивању Србије са регионом, што јесте циљ наше Владе. Уколико постигнемо све договоре, очекујем да наредне године кренемо у реализацију пројекта“, изјавила је данас потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић.

 

Она је истакла да ће са хрватским министром мора, промета и инфраструктуре Олегом Бутковићем ускоро имати састанак, на којем ће договорити потписивање протокола у вези са реконструкцијом пруге Београд-Загреб.

 

„Пруга Београд-Загреб део је Коридора 10, који је за нас приоритет. Део пруге кроз Србију смо већ реконструисали, а вредност радова кроз нашу земљу износи око 250 милиона евра“, рекла је она.

 

Потпредседница Владе истакла је да ће након потписивања протокола у вези са реконструкцијом пруге, Србија и Хрватска заједно аплицирати код Европске уније за обезбеђивање средстава за израду пројектно–техничке документације и извођење радова на овом пројекту.

 

Иницијатива за реконструкцију пруге Београд-Загреб покренута је приликом званичне посете  председника Србије Александра Вучића Хрватској, а у српској делегацији била је и потпредседница Владе Зорана Михајловић.