RSS

You are here

Резултат је најважнији

Ова Влада је направила резултате. За две године имамо изграђено 90 километара аутопута и 120 километара рехабилитованог пута. Исто ће бити ове године, изјавила је потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфратсруктуре проф. др Зорана Михајловић.

 

„Када се људи возе Коридором 10 могу да виде машине и раднике. О овом Коридору се прича 40 година, а сада тек људи виде резултате. Ова Влада заиста ради“, рекла је Михајловић гостујући у јутарњем програму ТВ Пинк и најавила да ће се 11. априла отворити још 5,5 километара на Коридору 10.

 

Она је поручила да Влада Србије исплаћује своје обавезе, не дугује никоме, рационално и штедљиво се односи према новцу.

 

Михајловић је рекла да је Борис Тадић као председник Националног савета за инфраструктуру имао осам година да напрaви аутопут а да је годишње отварао 10 км аутопута.

 

Она је најавила да убрзано теку радови и на изградњи Коридора 11 те да ће се већ следеће године до Чачка ићи аутопутем.

 

„Разговарамо са инвеститорима, наш буџет је довољно јак да да гаранцију, али размишљамо о другим видовима финансирања“, истакла је Михајловић.

 

Она је рекла да ће се у августу завршити 34 километара на Коридору 11, на деоници која се гради азербејџанским кредитом.

 

Михајловић је рекла да је важност Коридора 11 осим у томе што ће спојити Србију и Црну Гору и у томе што ће бити од велике важности за превоз терета будући да излази на луке.

 

Она је подсетила да је Коридор важан и због безбедности путника будући да, како је рекла, Ибарску магистралу зову „магистрала смрти“.

 

„Нема говора о томе да ли је потребан Коридор 11. Осим тога, поред аутопута се увек отварају радна места и то нам треба за локално становништво“, рекла је Михајловић.

 

Она је најавила и да би радови на изградњи аутопута Ниш-Мердаре-Приштина могли да почну наредне године.

 

„Студија изводљивости за аутопут Ниш-Мердаре-Приштина ће бити готова до краја ове или почетком наредне године и на том пројекту радови би требало да почну наредне године. Тај аутопут је веома значајан, јер ће отворити могућност за упошљавање наших компанија и отварање радних места“, истакла је Михајловић.

 

То је важно за домаће градитеље путева да коначно постану главни извођачи радова као на деоници Српска кућа – Левосоје где је први пут посао главног извођача добио конзорцијум домаћих компанија што се није десило 20 година. Домаћи путари сада раде и мост Љубовија – Братунац, рекла је Михајловић.

 

Упитана да прокоментарише однос са СПС-ом Михајловић је истакла да са овом странком нема проблема али да је дошло време да се положе рачуни грађанима и да се покажу резултати.

 

„Најважније за грађане је да у њиховој општини може да се запосли и да немају бахату власт“, поручила је потпредседница Владе.

 

Она је рекла и да је свако од министара у Влади сигурно могао боље али да не сумња да ће премијер Александар Вучић у састав нове Владе изабрати људе који ће му доносити резултате.

 

Михајловић је поручила да је за Србију најважније да има политичку стабилност, што је најважнији услов развоја.