RSS

You are here

Сканапјеко Михајловићевој: Наставак подршке ЕИБ-а развоју инфраструктуре у Србији

Европска инвестициона банка (ЕИБ) подржава развој инфраструктуре у Србији и очекује наставак сарадње на текућим и новим пројектима у друмском, железничком, ваздушном и водном саобраћају, поручује се у писму које је потпредседник ЕИБ-а Дарио Сканапјеко упутио потпредседници Владе, проф. др Зорани Михајловић.


У писму упућеном после састанка одржаног 31. јануара у Београду, Сканапјеко је навео да је ЕИБ спреман да помогне у развоју инфраструктуре у Србији, посебно на пројектима који су део Агенде повезивања, као што су ауто-пут Ниш-Приштина и реконструкција и модернизација пруге Ниш-Димитровград, и заједничком развоју иницијатива у области унутрашњих водних путева и контроле летења.

 

“Очекујемо наставак заједничког рада у циљу успешне реализације важних пројеката у Србији, као што су завршетак градње Коридора 10 (Е-80 и Е-75), пројекат рехабилитације путева и унапређења безбедности саобраћаја и обилазница око Београда. Уверен сам да ће наши заједнички напори омогућити да одржимо ниво активности ЕИБ-а у Србији у овој и наредним годинама и наставимо да развијамо плодну сарадњу, посебно у сектору транспорта”, навео је Сканапјеко.