RSS

You are here

Скоро половина жена у Србији без посла

У Србији је скоро половина жена незапослено и држава ће учинити све да помогне запошљавање жена, изјавила је данас потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић.
 
Жене су велики потенцијал, посебно привредни и зато је потребно да се удруже у предузетништву, поручила је Михајловић после састанка са Удружењем пословних жена из Врања у Винарији "Алексић" која је, како је рекла, једина женска винарија на Балкану.
 
Ту винарију успешно воде мајка и три сестре.
 
Михајловић је рекла да женама није лако да се запосле, а нарочито да покрену бизнис и да за то мора да постоји одређени привредни амбијент у земљи.
 
Држава је ту да помогне, додала је потпредседница владе.
 
"Економски снажна жена је слободна жена", рекла је Михајловић која је и председница Координационог тела за родну равноправност.
 
Једна од власница Винарије Драгана Јањић поручила је осталим женама, заинтересованим да покрену сопствени бизнис, да у почетку није лако, али да не треба да одустају.
 
Она је указала на значај подршке државе женама у бизнису и додала да им подршка потпредседнице Владе Србије много значи и да ће им олакшати будуће пословање.