RSS

You are here

Спајање “Коридора” и “Путева” смањује трошкове за 20 одсто

Јединствено предузеће, које ће настати спајањем два државна предузећа "Коридори Србије" и "Путеви Србије", почеће да ради најкасниједо краја године, а овим спајањем трошкови ће се смањити за 15 до 20 одсто, изјавила је данас потпредседник Владе Србије и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић.

 

"Можемо очекивати да јединствено предузеће почне да ради најкасније до краја године, а могуће и пре, већ до 1. децембра. Тада ћемо имати не само мање трошкове, него и јасно утврђене приоритете", рекла је Михајловић у изјави “Танјугу” након треће седнице Тела за координацију безбедности саобраћаја на путевима, којим руководи.

 

Она је навела да је било "одређених проблема" у претходном периоду, јер су Коридори сматрали да још није време још за спајање, али су на скупштини предузећа ипак донели одлуку да се припоје “Путевима Србије”. "Одлука Владе је јасна, спајање два предузећа је начин да будемо рационалнији и ефикаснији, јер смо имали случајеве да се њихови послови преплићу, а трошкови повећавају. Верујем да ћемо сада смањити трошкове сигурно између 15 и 20 одсто", рекла је Михајловић и додала да су и међународне финансијске институције са којима ове фирме имају пројекте и кредитне аранжмане прихватиле и поздравиле њихово спајање.