RSS

You are here

Спајање путева и коридора у јуну

Потпредседник Владе Србије и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић изјавила је данас да ће јавна предузећа "Путеви Србије" и "Коридори Србије" коначно бити спојена у јуну.

 

Она је за РТС рекла да је на састанку са ММФ дефинитивно договорено да та два јавна предузећа буду спојена у једно.

 

“Путеви и Коридори морају дефинитивно бити спојени у јуну. Требало је много раније и то не зато што тако каже ММФ. Ми смо ту одлуку донели пре него што смо направили аранжман са ММФ-ом”, казала је Михајловић.

 

Говорећи о деоници пруге Београд-Панчево, Михајловић каже да ће она бити завршена до почетка наредне године и додаје да се нада да ће то значајно утицати да се смање гужве на тој релацији.

 

Радови на тој прузи до сада су коштали 90 милиона евра.

 

Коментаришући проблеме са нелегалном градњом, Михајловић је рекла да у Србији има милион и по таквих објеката и да ће сви бити легализовани, изузев оних који се налазе у парковима природе.

 

Михајловић је подсетила да је Влада је у марту усвојила споразум који се односи на летове ка САД и истакла да је сада све у надлежности ваздухопловних власти, како би најкасније почетком наредне године грађани, после 23 године, могли да лете директно за Америку.