RSS

You are here

Србија отворена за најбоља искуства европских земаља у области управљања саобраћајем и одржавањем путева

Представници Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре разговарали су данас са делегацијом компаније “KBV Datacom” o савременим технолошким решењима и искуствима европских земаља у области управљања саобраћајем и одржавањем путне мреже.

 

У разговору је истакнуто да је у Србији у току реформа путног сектора, у оквиру које се разматрају најбоља решења европских земаља која могу да допринесу ефикаснијем управљању и планирању одржавања путне мреже.

 

На састанку су представљени савремени технолошки системи који се већ примењују у Чешкој Републици, а тичу се, између осталог, праћења стања и одржавања путне мреже, информационих система за прикупљање и обраду података о саобраћају, као и подршке у области надзора и контроле инвестиција у одржавање путева и мостова.

 

“KBV Datacom” je домаћа компанија која се бави пројектовањем и изградњом телекомуникационе, енергетске и саобраћајне инфраструктуре, која развија производе заједно са чешком фирмом “Vars”, која се бави интелигентним транспортним системима и послује у саставу француске компаније “Vinci".