RSS

You are here

Студенти Грађевинског факултета обишли радове на Дунаву

На позив Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, студенти Грађевинског факултета Универзитета у Београду обишли су прве хидротехничке радове који се изводе на пловном путу Дунава у Републици Србији после скоро 30 година.

 

Студенти су обишли критични сектор “Футог”, где су их представници Министарства, извођача радова и надзора упознали са радовима који су изведени на овом сектору.

 

Том приликом студенти су могли да виде радове на изградњи најмодернијих хидротехничких објеката који имају за циљ да обезбеде прописану дубину и ширину пловног пута Дунава. За студенте је ова посета била од посебног значаја, с обзиром на то да су на овом критичном сектору изграђени први шеврон и неукорењени напер на целом току Дунава у Европи, који осим уређења пловног пута имају важну улогу и у заштити животне средине.

 

Овај обилазак је наставак сарадње Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и Универзитета у Београду, од које највећу добробит имају студенти Београдског универзитета, који имају прилику да се упознају са великим улагањима у развој транспортне инфраструктуре у Републици Србији.