RSS

You are here

Током лета почетак радова на робној кући "Икеа" у Београду

Државни секретар Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Дејан Трифуновић изјавио је данас да током лета очекује почетак радова на изградњи робне куће компаније "Икеа" у Београду.

Трифуновић је нагласио да Министарство чини све да компанија "Икеа" отвори прву робну кућу у Београду од пет планираних у Србији.

"У протеклих неколико месеци откад је потписан меморандум, завршене су све припремне активности, издата је локацијска дозвола и сада искључиво зависи од 'Икее' када ће аплицирати за грађевинску", рекао је Трифуновић у Чачку.

Према његовим речима, све предвиђене активности спроведе се у року, попут измештања наплатне рампе које је повезано са овим пројектом.
Он је најавио да ће пројекат бити на републичкој ревизорној комисији у среду, 29. априла, тендер објављен у мају, а почетак радова се очекује током лета и биће завршен најкасније до септембра 2016. године.

Трифуновић је рекао да је отварање прве "Икеине" робне куће у Београду предвиђено за новембар 2016. године.

"Ресорно министарство је координатор читавог процеса и све активности су потпуно усаглашене према потписаном меморандуму", закључио је Трифуновић.