RSS

You are here

У 2016. више новца за капиталне инвестиције

Потпредседница владе и министарка грађевинaрства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић изјавила је данас да је предлог буџета за 2016. развојни и да ће Министарство располагати са више од 15 милијарди динара намењених капиталним инвестицијама, што је за 11,5 милијарди динара више за ту намену него ове године.

 

"Ове године Министарство је имало 21 милијарду динара од чега је око 3,5 милијарде било за инфраструктурне пројекте, а остало је ишло за предузећа, као што су Путеви Србије, Коридори, Железнице. У 2016. Министарство ће имати укупно 32 милијарде од чега ће више од 15 милијарди бити за капиталне инвестиције", прецизирала је Михајловић на скупу у хотелу "Краун плаза".

 

На отварању регионалне министарске конференције "Коридори за будудћност" она је поручила да путеви и пруге повезују земље у региону и да само заједнички можемо да имамо снагу да се развијамо.

 

Михајловић је истакла да је највећи успех Србије ове године у тој области то што је ЕУ прихватила све регионалне пројекте које смо кандидовали за европску саобраћајну мрежу у оквиру Берлинског процеса.

 

Она је подсетила да је реч о будућем аутопуту Ниш - Мердаре - Приштина - Албанија, затим о пројектима за градњу путева и пруга ка Републици Српској, Коридор 11 који повезује Србију и Црну Гору и други.

 

"Показали смо да можемо да ефикасно реализујемо пројекте", рекла је Михајловић.

 

Она је нагласила да је у Србији у 2015. изграђено скоро 90 километара аутопутева и још једном поновила да ће путни Коридор 10 бити завршен до краја 2016. или најкасније почетком 2017. године.

 

Михајловић је рекла да ће у току следеће године бити завршен део Коридора 11 од Љига до Прељине.

 

"Надам се да ћемо заједно имати уређене коридоре на Западном Балкану", поручила је Михајловић представницима земаља из региона.