RSS

You are here

Ускоро уговор за аутопут Сурчин-Обреновац

Потпредседница Владе Зорана Михајловић изјавила је да би током посете председника Кине Си Ђи Пинга Србији у јуну могао са Кином да буде потписан и уговор за градњу деонице Коридора 11 од Сурчина до Обреновца.
 
"Разговарамо о томе како ћемо градити деоницу Сурчин - Обреновац са мостом на Сави, која је врло важна. Разговарамо и са кинеским партнерима и очекујемо у наредном периоду, а можда и када буде долазио кинески председник, да потпишемо и комерцијални уговор за ту деоницу", рекла је Михајловић новинарима током контроле радова у Врчину.
 
Она је истакла да је припремљена комплетна пројектно-техничка документација и да би онда, у наредна два, три месеца већ могли да причамо и о почетку изградње аутопута од Сурчина до Обреновца.
 
"У 2016. ће бити завршен скоро цео Коридор 10, осим дела кроз Грделичку клисуру која се завршава у првом кварталу 2017. односно крајем првог квартала и грађани Србије и сви други који пролазе кроз нашу земљу од севера до југа земље ће моћи да иду иду аутопутем", казала је Михајловић.
 
Она је нагласила да је Коридор 10 саобраћајна жила куцавица и да ће тај европски путни правац бити коначно бити завршен, после 30 година колико се о том пројекту прича.
 
"Коридор 11 је такође важан и 27. августа ове године пуштамо у саобраћај деоницу Љиг - Прељина и петљу Дићи којом ће тај аутопут бити повезан са Ибарском магистралом", подсетила је министарка и додала да је уверена да ће следеће године до лета грађани моћи до Чачка да иду аутопутем.