RSS

You are here

Више од 750 ученика и студената првог дана посетило мултимедијалну изложбу “Ништа више није далеко”

Мултимедијалну изложбу “Србија 2019. - година инфраструктуре: Ништа више није далеко” данас је посетило више од 750 ученика и студената Железничке школе и Ваздухопловне академије, док ће сутра остварене резултате и нове пројекте у области грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре моћи да погледају и ученици и студенти других београдских средњих школа  и Београдског универзитета, попут Грађевинске школе, Саобраћајног и Грађевинског факултета.

 

За ученике и студенте који се школују у областима саобраћаја, грађевинарства и инфраструктуре од великог је значаја што могу да се упознају са свим подухватима које носи њихова струка.

 

Изложба је подељена у пет тематских сала, у којима су представљени објекти, фотографије и филмови о инвестицијама у свим областима грађевинарства, инфраструктуре и саобраћаја.

 

Ученици и студенти Железничке школе и Ваздухопловне академије данас су, између осталог, прошли кроз тунел Манајле и мост Врлу на Kоридору 10 и сазнали најважније информације о градњи овог ауто-пута. Такође, могли су да осете како изгледа вожња новим возовима, али и да прођу кроз „Београд на води“ и виде како изгледају станови за припаднике служби безбедности.

 

Мултимедијалну изложбу “Србија 2019. - година инфраструктуре: Ништа више није далеко” организовало је Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, под покровитељством председника Републике Александра Вучића.