RSS

You are here

Влада Србије и Београд заједно на новим инфраструктурним пројектима

Влада Србије и Град Београд наставиће заједно да раде на инфраструктурним пројектима. Као и у случају београдског метроа, Влада Србије биће инвеститор на пројекту градње новог моста преко Саве.

 

Зато је Влада Србије формирала посебну Радну групу за подршку изградње новог моста преко реке Саве у Београду, којом председава потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић.

 

Чланови ове радне групе су представници Министарства финансија, Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, заменик градоначелника Београда Горан Весић и чланови стручних служби Града Београда, представници Саобраћајног института ЦИП и Републичке дирекције за имовину.

 

Потпредседница Михајловић истакла је да је нови мост преко Саве пројекат од великог значаја не само за Град и да је реч о комплексном пројекту који успешно треба реализовати.

"Очекујем да Ревизиона комисија у најскоријем року прегледа идејни пројекат, да се потом финализује пројектно-техничка документација и крене у изградњу новог моста и приступних саобраћајница. Стари мост преко Саве биће сачуван јер је реч о културном добру и зато се мора водити посебно рачуна о његовој демонтажи“, рекла је Михајловићева.

 

На данашној седници Радне групе утврђен је пословник о раду и договорена динамика наредних активности, укључујући и преговоре о финансирању пројекта.