RSS

You are here

Власницима чамаца и сплавова рок до краја новембра да се припреме за зиму

Лучке капетаније у Србији обавестиле су власнике чамаца и сплавова да је потребно најкасније до 30. новембра да извезу чамце на обалу и додатно заштите сплавове, како би се осигурала безбедност на рекама у зимским условима и спречила могућа материјална штета.

 

Извлачење чамаца на обалу, као и причвршћивање и непрекидни надзор над сплавовима и сплав-кућицама, неопходни су због отежаних услова пловибе током зиме, као последица ниских температура и потенцијалне појаве леда на рекама.

 

Благовременим предузимањем мера у складу са Законом о пловидби и лукама на унутрашњим водама и налозима лучких капетанија спречиће се ситуација да у неповољним временским условима на рекама буду угрожени људски животи или буде причињена материјална штета, уз изрицање законом предвиђених казни лицима одговорним за безбедност пловила.

 

Заједничко саопштење о мерама које је потребно предузети уочи зимске сезоне 2017/2018. године упутило је 12 лучких капетанија на територији Србије, у Апатину, Бездану, Београду, Великом Градишту, Кладову, Новом Саду, Панчеву, Прахову, Сенти, Смедереву, Сремској Митровици и Тителу.