RSS

You are here

Вучић и Михајловићева са кинеским компанијама о ауто-путу до Црне Горе

Председник Владе Србије Александар Вучић и потпредседница Владе, проф. др Зорана Михајловић, разговарали су данас у Риги са делегацијом кинеских фирми CRBC и CCCC које раде на инфраструктурним пројектима у Србији.

 

Састанку су присуствовали потпредседник компаније CCCC (“China Communications Construction Company”), Сун Зиу и потпредседник компаније CRBC (“China Road and Bridge Corporation”), Јанг Јонгшен.

 

Током разговора разматрани су предлози о различитим модалитетима реализације наставка градње Коридора 11, односно ауто-пута од Прељине до границе са Црном Гором.

 

На састанку је предочено и да је компанија CCCC предложенa од стране кинеског председника Си Ђинпинга и премијера НР Кине Ли Кећанга да пружи сву помоћ Влади Србије у реализацији великих инфраструктурних пројекта, као и да се пронађе начин да се у најскоријем року заврши ауто-пут који повезује Београд са луком Бар у Црној Гори.

 

Потпредседница Владе Зорана Михајловић потписала је у суботу на Самиту у Риги уговоре о финансирању градње ауто-пута Сурчин-Обреновац, наставку радова на Обилазници око Београда и почетку изградње брзе пруге Београд – Будимпешта, вредне 734 милиона евра, на којима ће радити кинеске и домаће компаније.