RSS

You are here

За годину дана фабрика воде у Ужицу

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, потписала је данас уговор о извођењу радова на реконструкцији фабрике воде "Петар Антонијевић" у Ужицу, чиме ће се решити питање водоснабдевања за око 70.000 становника тог града.


Михајловићева је уговор у Влади Србије потписала са градоначелником Ужица Тихомиром Петковићем и директором предузећа „Јединство“ АД Севојно, Мићом Мићићем.


Потпредседница Владе је рекла да су радови вредни 400 милиона динара, од чега је Министарство издвојило 360 милиона, а град Ужице 40 милиона. “Ово је важан пројекат за нас јер ће омогућити да за годину дана решимо питање снабдевања водом за 70.000 грађана Ужица. Од извођача очекујемо да поштује рокове и посао уради квалитетно, а ми ћемо будно пратити реализацију тог пројекта и помоћи уколико буде било каквих проблема током извођења радова”, поручила је Михајловићева.

 

Петковић је у име грађана Ужица захвалио Влади Србије, премијеру Александру Вучићу и Михајловићевој за подршку Ужицу у решавању кључног проблема за тај град. “Хвала потпредседници Михајловић, која је у последњих годину дана била свакодневно укључена у овај велики и сложен посао и омогућила да 8. октобра почну радови на реконструкцији и доградњи фабрике воде”, рекао је Петковић.


Градоначелник Ужица је подсетио да су се још 2013. године појавиле цијанобактерије у акумулацији Врутци и да је Влада брзо реаговала и са милион евра финансирала прикључење на алтернативни извор за снабадевање - Сушичка врела, одакле се Ужице и сада снабдева.

 

Петковић је прецизирао да ће у првој фази бити завршен највећи део посла и да ће за годину дана поново моћи да се користи вода из акумулације Врутци.


”Јединство` АД Севојно ће завршити поверени посао у року и квалитетно, са опремом највишег европског квалитета“, рекао је директор овог предузећа Мића Мићић, и напоменуо да је ова фирма већ радила сличне фабрике у Лесковцу и на Копаонику, као и у Црној Гори.