RSS

You are here

Захвалница Михајловићевој за допринос развоју општине Сребреница

Начелник општине Сребреница Младен Грујичић уручио је данас након састанка у Београду потпредседници Владе Србије и министарки грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорани Михајловић, захвалницу за допринос развоју општине Сребреница.


На састанку у Влади Србије било је речи о накнади Електропривреде Србије за поплављено земљиште у тој општини, а за коју сада не постоји правни основ за исплату.

Потпредседница Михајловић је најавила формирање радне групе коју ће чинити министри, представници јавних предузећа и општине Сребреница, а која ће се бавити овим проблемом. Михајловићева и Грујичић разговарали су и о наставку сарадње и реализацији пројеката Владе Србије у Сребреници.


Потпредседница Михајловић је посетила Сребреницу 7. децембра, када је са Грујичићем разговарала о реализацији пројеката изградње вртића за 190 малишана, као и о реконструкцији централне улице, што ће се радити из донације Владе Србије.


Влада Србије је за помоћ Сребреници издвојила пет милиона евра, од чега су два милиона уплаћена за буџетску подршку, а три милиона за инфраструктурне пројекте. Закључак о финансијској помоћи општини Сребреница донет је 11. новембра 2015. године.