RSS

You are here

Закон о конверзији иде по плану, усвајање у јуну

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић изјавила је данас да ће у јуну бити усвојен Закон о конверзији земљишта, као и да би у току овог месеца Влада Србије требало да усвоји Предлог закона о легализацији објеката.

 

"Закон о конверзији је тренутно у јавној расправи и очекујем да у јуну на седници Владе буде усвојен предлог закона, јер је већ потпуно усаглашен", рекла је Михајловић, одговарајући на питања новинара уочи скупа о мостоградњи у хотелу “Хајат” и додала да ће закон бити усвојен и у парламенту до краја месеца.

 

Она је истакла да се са усвајањем закона не касни и да је, као што је раније најавила, нацрт закона припремљен до 1. априла, а у међувремену су мишљење на тај текст дали Европска комисија и друге релевантне институције.

 

Она је истакла да ће закон бити донет на време и да неће бити изгубљена грађевинска сезона.

 

Михајловић је подсетила да је у току јавна расправа и за нови закон о премеру и катастру, који је неопходно донети заједно са законом о конверзији, како би се заокружила та област.

 

"У јуну нас чека и предлог закона о легализацији, који ће бити једнократан закон, како бисмо решили питање 1,5 милиона нелегално изграђених објеката у Србији", додала је Михајловић.