RSS

You are here

Закон о планирању и изградњи у парламенту до краја августа

До краја августа предлог закона о планирању и изградњи наћи ће се у парламенту, изјавила је потпредседник Владе и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић за РТС. Најважније што доноси тај закон су брзина и стварање повољног амбијента за инвестиције, истиче Михајловићева.

Михајловић је истакла да је најважније што доноси тај закон брзина и стварање повољног амбијента за инвестиције и додала да Влада не касни, већ убрзано иде напред.

„Ми смо хтели да закон о планирању и изградњи иде у јавну расправу, и он неће ићи по хитном поступку, рекла је Михајловићева и најавила да ће се предлог закона до краја августа наћи у парламенту, а да ће убрзо затим и бити усвојен.

„Дозволе за градњу ће се издавати за 26 дана, а најважније што доноси тај закон су брзина и стварање повољног амбијента за инвестиције“, нагласила је Михајловић.

Говорећи о црним и белим листама извођача, Михајловић је указала да Влада нема времена да трпи да се не реализују уговори. Истакла је да се због тога милион евра губи сваког дана.

Она је подсетила да у Обреновац данас стиже тим правника и указала да ће Влада за седам до десет дана дати налоге за исплату новца и изградњу кућа.

„Очекујем за десетак дана да ће стизати новац“, рекла је Михајловић и нагласила да се чека да истекне рок за жалбе.

Када су у питању смене директора у јавним предузећима које је за данас најавио премијер Александар Вучић, Михајловићева је рекла да нису важна имена већ да предузећа почну нормално да функционишу.

Промениће се начин функционисања од ЕПС-а до 'Железница'. Данас ћемо разговарати и заједнички доностити одлуку", закључила је Михајловић.