RSS

You are here

Закон о родној равноправности до краја године

Нацрт Закона о родној равноправности најкасније ће до краја јула бити послат на јавну расправу где ће о њему моћи да се дискутује најмање месец и по дана, најавила је данас потпредседница Владе и председница Владиног Координационог тела за радну равноправност, проф. др Зорана Михајловић.
 
„Закон нам је потребан јер није довољно да само причaмo нeгo и дa све што је могуће урадимо да зaустaвимo дискриминaциjу нaд жeнaмa“, поручила је Михајловић на данас одржаном првом састанку Радне групе за дефинисање Закона о родној равноправности коју је основало Координационо тело које ће, како је рекла, и бити формални предлагач закона Скупштини.
 
Михајловић је у Влади Србије рекла да је оквир закона представила повереница за заштиту равноправности у децембру прошле године и да ће то бити база за прављење нацрта закона.
 
Идеја је, како је рекла, да у креирању законских одредби са циљем да се жене у Србији боље институционално заштите, учествује и невладин сектор, организације које се баве цивилним сектором, повереница и све институције које се баве родном равноправношћу како би се закон на прави начин усвојио.
 
Михајловић је најавила и формирање Радне групе за усклађивање кривичног закона у делу насиља над женама.