RSS

You are here

Железнице посвећене реформи, мора више да се ради

Железнице Србије су посвећене реформама, али мора више да се ради, изјавила је данас потпредседник Владе Србије и министар градевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић.

 

Министарка Михајловић је најавила да ће затражити извештај од Железница Србије о стању возних средстава, како се не би понављале ситуације да путнички возови стоје.

 

Међународни путницки воз из Бара за Београд је због квара две електролокомотиве провео у недељу око четири сата у тунелу Златибор, а Железнице су саопштиле да је разлог томе што дневно располажу са мање од 50 електролокомотива.

 

Михајловић тим поводом рекла новинарима да су 17. јануара, када су постављени нови директори железница, наследили 67 локомотива.

 

"Жао ми је ако је 17 покварено, тражићемо извештај, то је за Владу и Министарство потпуно недопустиво", навела је Михајловић и нагласила  да је циљ свега што се ради у сарадњи са Железницама да до тога више не долази.

 

"Сва улагања, сви и кредити и реформисање које покрећемо, радимо због тога да би железница била пожељно превозно средство", истакла је Михајловић.

 

 Она је похвалила пословодство Железница Србије, односно борд директора, што су веома посвећени реформисању тог предузећа.

 

"Не постоји један једини датум, једна једина динамика коју нису у том смислу испоштовали и ми ћемо до 10. јуна имати, уз консултанта, припремљен бизнис план и 1. јула предузеће за превоз, карго и инфраструктуру, холдинг и то је нешто због чега, као министар, морам да их похвалим", казала је Михајловић додајући, ипак, да мора више да се ради и размишља унапред.