RSS

You are here

Зоран Павловић

ПОМОЋНИК МИНИСТАРКЕ ЗА ИНСПЕКЦИЈСКИ НАДЗОР

Рођен је 1970. године у Лозници.

 

Завршио је Војну академију Копнене војске за ВШС, смер инжињерија, инжињерски официр. Основне студије је завршио на Факултету цивилне одбране Универзитета у Београду, звање професора цивилне одбране, а специјалистичке студије на Факултету безбедности Универзитета у Београду, звање специјалисте кризног менаџмента. У периоду од 1990. до 2018. године радио је у својству професионалног војног лица - официра у Војсци Србије. Од 1990. до 2014. године обављао је командне и руководеће дужности у јединицама Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране (РВ и ПВО) Војске Србије. Од 2014. до 2018. године обављао је руководећу дужност у Генералштабу Војске Србије, где је био надлежан за инфраструктуру и грађевинску подршку Војске Србије. Од 2018. године обављао је функцију директора привредног друштва „Аеродроми Србије“ д.о.о. Београд.

 

Решењем Владе Републике Србије од 11. априла 2019. године, обавља функцију в. д. помоћника министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре – Сектор за инспекцијски надзор. Био је вођа и учествовао је у раду више стручних, пројектно-менаџерских и других тимова, а приликом стручне посете и обиласка војних и мешовитих аеродрома у држави Охајо, САД, био је задужен за питања инфраструктуре и конверзије аеродрома. Учествовао је у раду Комисије за стандарде, која је израдила први српски  стандард за процену ризика у заштити лица, имовине и пословања. Завршио је више стручних усавршавања, међу којима су „Управљање ризицима безбедности и здравља на раду“ и „Безбедност сабраћаја и транспорта“, а учествовао је и у бројним стручним скуповима из домена грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре. Поседује European Computer Driving Licence – ECDL Start Certificate Модули: 3, 4, 6 i 7 - WORD PROCESSING; SPREADSHEETS; PRESENTATIONS; WEB BROWSING AND COMMUNICATION;

 

Током рата 1999. године, указом председника државе одликован је за узорно, храбро, одлучно и изузетно извршавање задатака у одбрани и безбедности отаџбине, а 2016. године указом председника државе одликован је за изузетне заслуге и постигнуте резултате у области одбране и безбедности Републике Србије, носилац је више медаља, од којих и медаље за ревносну службу. За постигнуте резултате у раду више пута је награђиван од стране министра одрбране и других нивоа руковођења и командовања, а док је радио у ВС, због постигнутих резултата у раду ванредно је унапређен у виши чин. Ожењен је, отац два сина.