RSS

You are here

Aranžman sa MMF značajan zbog invеstitora

Aranžman iz predostrožnosti sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), o kome danas odlučuje Bord izvršnih direktora te institucije u Vašingtonu, značajan je za Srbiju jer daje sigurnost investitorima koji žele da ulažu u našu zemlju, a ne zbog zaduživanja, izjavila je danas potpredsednik Vlade Srbije, prof. dr Zorana Mihajlović.

Taj aranžaman daje sigurnost svim bankama, fondovima i investitorima da mogu da ulažu u našu zemlju, rekla je Mihajlović novinarima u Zaječaru.

Ona je istakla da je reč o aranžmanu iz predostrožnosti i da nije potrebno da se Srbija zadužuje i da troši taj novac, ali da će, kako je istakla, taj aranžman mnogo značiti državi.

"To govori da Vlada zna kuda ide i da ima jasan plan," rekla je ona i dodala da mnoge prethodne vlade nisu uspele da obezbede Srbiji taj aranžman.

Ona je izrazila očekivanje da će Bord direktora MMF-a odobriti Srbiji taj aranžman i napomenula da je Vlada u prethodnom periodu vodila intezivne razgovore sa tom međunarodnom finansijskom institucijom.