RSS

You are here

Deonica Ub- Lajkovac gotova do 30. novembra

Rok za izgradnju deonice Ub- Lajkovac na Koridoru 11 biće produžen do 30. novembra ove godine, a  izvođači radova moraće da poštuju predviđenu dinamiku radova, zaključeno je na današnjem sastanku predstavnika Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, sa preduzećima ''Koridori Srbije'', ''Putevi Užice'' i ''Planum''.

 

Prema rečima Državnog sekretara u Ministarstvu, Dejana Trifunovića, stav države je jasan- neće se više tolerisati neispunjavanje preuzetih obaveza.

 

On je istakao da je postignut je načelni sporazum da domaći konzorcijum okonča radove do 30. novembra  ove godine, uz iste uslove plaćanja. Dodao je da postoji dobra volja sa obe strane i izrazio očekivanja da će preduzeća- izvođači radova već u ponedeljak dostaviti dinamiku radova , što će, kako je rekao Trifunović, biti jasna garancija kako bi se napravio novi aneks ugovora. On je još jednom podsetio da je rok za završetak radova na toj deonici bio 30. jun ove godine.

 

U prethodnom periodu, ovo je bila vrlo problematična deonica koja je dugačka 12,5 km, na kojoj su radovi počeli još pre četiri i po godine, a finansira se iz budžeta.  ”To je jedna od najlakših deonica na Koridoru 11 na kojoj sticajem radnih okolnosti domaće firme – Putevi Užice i Planum još nisu završile posao“, naglasio je državni sekretar.

 

Takođe, na sastanku je zaključeno da će finansiranje predviđeno za ovu godinu biti ispoštovano i da će se izvršenje novog aneksa ugovora pratiti na svakih 10 dana.

 

Trifunović je istakao da su to su fer uslovi, koje je investiror prihvatio i najavio da će se u toku naredne nedelje se praviti aneks ugovora. Kada je reč o finansijskim uslovima ugovora, posebno je naglasio da neće biti promena u finansijskim uslovima ugovora, kao i da je država od ukupno 7,08 milijarde isplatila 5,2 milijarde dinara Do 30. novembra će, kako je rekao, biti isplaćeno još 10 miliona evra, a ostatak u toku sledeće godine, u skladu sa ugovorom

 

  “Ovo ministarstvo i vlada moraju da podvuku crtu i to se ne tiče samo investicije na ovom koridoru već i Žeželjevog mosta u Novom Sadu, kao i kašnjenja u revitalizaciji Kostolca. Kasni se u realizaciji projekata i negde se crta mora podvući”, naveo je Trifunović ističući da ministarstvo ima isti  odnos prema stranim i domaćim investitorima.