RSS

You are here

Iskoristiti mogućnosti strateškog partnerstva Srbije i Azerbejdžana

Srbija i Azerbejdžan treba da iskoriste mogućnosti strateškog partnerstva između dve zemlje kroz jačanje saradnje u svim sferama, a pre svega u infrastrukturi i energetici, ocenili su potpredsednik Vlade Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorana Mihajlović i ambasador Azerbejdžana, Eldar Hasanov.

 

Mihajlović je pohvalila dosadašnju saradnju sa azerbejdžanskom kompanijom Azvirt, koja gradi deonicu Ljig-Preljina na Koridoru 11. Takođe je obavestila ambasadora Hasanova o merama koje je Ministarstvo preduzelo na uređivanju građevinskog sektora kroz formiranje “crnih” i „belih” listi, koje će omogućiti da se razdvoje firme koje plaćaju sve obaveze prema državi i radnicima i poštuju rokovi, od onih koje to ne čine.

 

Mihajlović i Hasanov razgovarali su i o mogućnostima saradnje na novim projektima u oblasti infrastrukture, a ambasadoru je uručena je nova Knjigu projekata, u kojoj su sumirani prioritetni projekti koje Srbija ima da ponudi u oblasti građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

 

Hasanov je u razgovoru istakao da je u 2014. godini trgovinska razmena između dve zemlje povećana četiri puta, a obim investicija šest puta u odnosu na godinu ranije i dodao da je u interesu obe strane da se taj porast nastavi i u narednom periodu.

 

Ambasador Azerbejdžana je čestitao potpredsedniku Vlade na proglašenju za „Reformatora godine”, navodeći da je nagrada zaslužena i izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.