RSS

You are here

Hasanov i Mihajlović o projektima i investicijama

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa ambasadorom Republike Azerbejdžan u Srbiji, NJ. E. Eldarom Hasanovim, o strateškom partnerstvu Srbije i Azerbejdžana, kao i o aktuelnim i budućim projektima.

 

Hasanov je upoznao Mihajlović sa podatkom da je robni promet između dve zemlje u prethodnom periodu povećan osam puta, naglasivši da su se azerbejdžanske investicije u Srbiju intenzivirale. Posebno je istakao aktivno učestvovanje Vlade Azerbejdžana u pružanju pomoći prilikom saniranja posledica poplava, što samo potvrđuje dugogodišnje prijateljske odnose koji postoje između dve zemlje.

 

Kada je reč o učestvovanju azerbejdžanske kompanije "Azvirt" na Koridoru 11 (deonica Ljig- Preljina), dogovoreno je da se u narednom periodu nastave operativni sastanci stručnih timova kompanije i Ministarstva.

 

Mihajlović se zahvalila Hasanovu i Vladi Azerbejdžana na podršci koju pružaju Srbiji na već postojećim projektima i informisala ambasadora da je u pripremi nova knjiga prioritetnih projekata. Posеbno sе zahvalila na podršci Azеrbеjdžana poziciji Srbijе kada jе rеč o pitanju Kosova i Mеtohijе. Takođe, navela je da su u Ministarstvu formirani timovi i imenovani mentori koji će raditi na kontroli realizacije projekata, kako bi se oni vratili u predviđenu dinamiku.