RSS

You are here

Izveštaj o remontu vagona prosleđen u MUP

Potpredsednik Vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović izjavila je danas da je pre četiri dana dobila izveštaj od Saveta za borbu protiv korupcije u vezi sa proneverom 65 miliona evra zbog remonta vagona i da je odmah uputila izveštaj Ministarstvu unutrašnjih poslova.

 

"To jeste u nadležnosti MUP-a. Ponudila sam svaku vrstu saradnje Ministastva, u smislu onoga što mi možemo da znamo i ako išta znamo, tu smo da odgovorimo. Očekujem da nadležne institucije rade svoj posao", rekla je Mihajlović novinarima pred početak konferencije posvećene železničkoj infrastrukturi u regionu.

 

Mihajlović je rekla da je tužilašto od ministarstva koje vodi dobilo već nekoliko predmeta, kao što ima i predmete iz prethodnog ministarstva koje je vodila.

 

"Što se tiče bilo kakvih koruptivnih ili potencijalno koruptivnih radnji, ne samo onoga što kaže Savet za borbu protiv korupcije, nego i onoga što građani, često čak i zaposleni u železnici, ili mi koji smo u ministarstvu, primetimo da nije dobro, sve se šalje nadležnim organima", naglasila je ministarka.

 

Savet za borbu protiv korupcije je utvrdio da je u poslovima obnove šinskih vozila za potrebe Železnice Srbije naneta šteta budžetu od oko 65 miliona evra, zbog nenamenski potrošenih sredstava i neizmirenih poreskih obaveza pet remontera.