RSS

You are here

Mihajlović i Varšo o jačanju privredne saradnje Srbije i Slovačke

Potpredsednik Vlade prof. dr Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa NJ. E. ambasadorom Republike Slovačke Janom Varšoom o intenziviranju saradnje dve zemlje u oblasti infrastrukture i građevinarstva, za koju postoji veliko interesovanje obe strane.

 

Potpredsednik Mihajlović, koja je i predsednik srpskog dela mešovite slovačko- srpske komisije za ekonomsku saradnju, još jednom je ponovila da su bilateralni odnosi dve zemlje odlični i da bi trebalo uložiti dodatne napore kako bi i ekonomska saradnja dostigla tako visok nivo. Ona je najavila da će slovački privrednici uskoro dobiti precizan spisak projekata u oblasti saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture koji će za njih biti dobar putokaz za privredna ulaganja u Srbiju u ovoj oblasti.

 

Na sastanku je dogovoreno da dve strane intenziviraju rad na novim sporazumima dve zemlje u oblasti saobraćaja, a gospodin Varšo je preneo da su slovačke firme zainteresovane za ulaganja u oblasti železničke infrastrukture u Srbiji. Dogovoreno je i da do jeseni u Bratislavi bude održan novi sastanak mešovite komisije za enonomsku saradnju.