RSS

You are here

Mihajlović i Vilhelm o saradnji u oblasti saobraćaja i infrastrukture

Ambasador SR Nemačke u Beogradu NJ.E. Hajnc Vilhelm posetio je danas Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i tom prilikom sa Potpredsednikom Vlade i ministrom prof. dr Zoranom Mihajlović razgovarao o saradnji dve zemlje u oblasti saobraćaja i infrastrukture, i donošenju novog zakona o planiranju i izgradnji.

Mihajlović se zahvalila Vilhelmu na pomoći i podršci koju Nemačka pruža Srbiji u sprovođenju reformi i procesu pridruživanja EU i posebno istakla dobru saradnju sa nemačkom organizacijom GIZ na projektima energetske efikasnosti u zgradarstvu. Ambasador Vilhelm izrazio je spremnost Nemačke da učestvuje i pomogne u važnim infrastrukturnim projektima u Srbiji.

Na sastanku je dogovoreno da se Sporazum o transportu putnika i stvari, koji je potpisan između Srbije i Nemačke, ali zbog parlamentarnih izbora nije bio ratifikovan u Skupštini Srbije, u narednom periodu vrati u skupštinsku proceduru.

Jedna od tema razgovora bilo je i usvajanje izmena u zakonu o planiranju i izgradnji, koje se očekuje do kraja jula. Mihajlović je posebno naglasila da je radna grupa koja radi na pripremi ovog dokumenta u proteklom periodu dobila i usvojila neke od primedbi koje je uputila nemačka strana.