RSS

You are here

Opštinske vlasti da dostave konkretne projekte

Timovi Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture zajedno sa nadležnim javnim preduzećima organizovaće narednih dana niz sastanaka sa predstavnicima Surčina i Svrljiga, kako bi se što pre krenulo u rešavanje konkretnih problema koji su izneti na današnjem, drugom po redu, prijemu za lokalne samouprave kod potpredsednika Vlade prof. dr Zorane Mihajlović.

 

Mihajlović je rekla da će Vlada, u saradnji sa gradskim vlastima Beograda, pomoći da se prevaziđu administrativni problemi kako bi bio završen put Boljevci-Jakovo u opštini Surčin. Ona je pozvala lokalnu upravu ove najmlađe beogradske opštine da se za rešavanje komunalnih problema, kao što je izgradnja kanalizacije, sa konkretnim projektima obrati vladinoj Komisiji za javno privatno partnerstvo, kao i da aktivnije sarađuju sa gradskom upravom.

 

Posebna pažnja posvećena je divljoj gradnji koja je naročito uzela maha u zoni aerodroma „Nikola Tesla“, gde je odlučeno da se pojačanim radom inspekcije spreči nastavak ovakve prakse.

 

Predstavnici opštine Svrljig istakli su potrebu da bude izgrađen još jedan most preko Timoka, a kao jedan od prioriteta izneli su i automatizaciju i osvetljavanje pružnog prelaza koji u trenutnom stanju predstavlja opasnost za građane. Jedan od zahteva opštinske vlasti bio je da država pomogne u rekonstrukciji lokalnih puteva i pojedinih ulica u Svrljigu, a izneti su i problemi sa vodosnabdevanjem u letnjem periodu.

 

Mihajlović je zadužila državne sekretare i pomoćnike u Ministarstvu da zajedno sa JP „Putevi Srbije“ i AD „Železnice Srbije“ pronađu modalitete da zahtevi lokalnih samouprava koji se ocene kao realni budu rešeni što pre je moguće.