RSS

You are here

Privrednici iz Stare Pazove pozitivan primer solidarnosti

Potpredsednik Vlade prof. dr Zorana Mihajlović sastala se danas sa predsednikom opštine Stara Pazova Đorđem Radinovićem i predsednikom Udruženja privrednika ove opštine Cvikom Krunićem.

 

Tema sastanka je bilo prikupljanje pomoći za postradale u katastrofalnim poplavama koje su zadesile Srbiju, a potpredsednik Mihajlović je pohvalila inicijativu privrednika i opštinskog rukovodstva koji su osnovali fondaciju i zajedničkom akcijom do sada sakupili preko 40 miliona dinara. Ona je preporučila da se i ostali privrednici u Srbiji ugledaju na ovaj zaista pozitivan primer solidarnosti, u kome je do sada učešće uzelo više od 20 privrednika iz Stare Pazove.

 

Delegacija iz Stare Pazove izrazila je očekivanje da će im u narednom periodu njihovoj akciji pridružiti i ostali privrednici iz ove opštine, tako da bi ukupna prikupljena sredstva mogla dostići sumu veću od 100 miliona dinara. Radinović i Krunić upoznali su Mihajlović sa svojom željom da prikupljeni novac ulože u izgradnju kuća za porodice iz opštine Krupanj koje je prirodna stihija ostavila bez krova nad glavom. Prema njihovim rečima, preduzeća iz Stare Pazove već su dala mehanizaciju koja se nalazi u Krupnju i angažovana je na otklanjanju posledica nevremena.

 

Na sastanku je dogovoreno da se dalje sakupljanje pomoći i njena distribucija do korisnika odvija u koordinaciji sa Vladom Srbije, Komisijom za utvrđivanje štete od elementarnih nepogoda i vladinom Kancelarijom za obnovu i pomoć poplavljenim područjima.