RSS

You are here

Spajanjem Koridora i Puteva značajne uštede za budžet

Spajanjem preduzeća „Koridori Srbije“ i „Putevi Srbije“ ušteda u budžetu iznosiće u ovoj godini dva miliona evra, a dogodine će taj efekat biti oko 20 miliona evra, rekao je danas državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Dejan Trifunović.

Današnjom odlukom Vlade Srbije, kojom je verifikovan nacrt ugovora o pripajanju preduzeća „Koridori Srbije“ preduzeću „Putevi Srbije“, učinjena je prva velika reforma u javnom sektoru Srbije i ostvarena trenutna ušteda u budžetu od dva miliona evra, a u 2015. godini biće oko 20 miliona evra, izjavio je Trifunović Tanjugu.

"Imaćemo s kraja godine jedinstveno preduzeće koje će jedinstveno delovati kada je u pitanju upravljanje, održavanje, investicije na svim državnim putevima. Ovo je posebno važno zbog investicija na Koridoru 10 i Koridoru 11, koji treba da se završe do 2016. odnosno 2017. godine", naveo je on.

Trifunović je podsetio da do sada nismo imali takav slučaj, jer smo imali nejasnu ulogu preduzeća, isprepletane nadležnosti, zastoj u realizaciji projekata, a sada toga više neće biti.

"Imaćemo jedno preduzeće koje će država moći efikasnije da kontroliše, da izdaje naloge i prati izvršenje. To će značiti i promenu koncepta kada su u pitanju aktivnosti održavanja i investicija na svim državnim putevima", objasnio je Trifunović.