RSS

You are here

Završetak sanacije klizišta u Malom Zvorniku za najviše dva meseca

Potpredsednik Vlade prof. dr Zorana Mihajlović posetila je danas Mali Zvornik.  Ona je izjavila  da će klizište kod Starog mosta biti na bezbedan način sanirano najkasnije za dva meseca kao i da će do petka za teretni saobraćaj biti puštena jedna traka na ovom delu puta.

" U Srbiji postoji nekoliko stvari koje će se završiti za dva meseca, a jedna od njih je saniranje ovog klizišta koje mora da se uradi temeljno da bi bilo bezbedno. Dobra stvar je što ćemo do petka moći da pustimo jednu traku teretnog saobraćaja da bi ekonomija mogla da funkcioniše", naglasila je Mihajlović.


Potpredsednik Mihajlović je istakla da procenjena šteta od poplava na teritoriji Malog Zvornika iznosi milijardu dinara zbog čega će vlada Srbije ovoj opštini pomoći intervencijama iz robnih rezervi, kao i u funkcionisanju škola.  Ona je potvrdila da će rekonstrukcija svih puteva koji su oštećeni u poplavama biti gotova do oktobra.

"To je dogovor sa Putevima Srbije. Mi smo preuzeli obavezu da rešavamo i lokalne puteve a to tek nije jednostavno. U svakom slučaju bezbednost je na prvom mestu", poručila je Mihajlović i navela da će se i Stari most u Malom Zvorniku srediti, ali da to ne može da bude urađeno odjednom.


Predsedik opštine Mali Zvornik Dragan Bogićević, sa kojim je potpredsednik Mihajlović razgovarala i u zgradi opštine, izjavio je da puštanje jedne trake teretnog saobraćaja rešava 80 odsto problema u komunikaciji u ovom kraju.


Mihajlović je na novinarsko pitanja odgovorila da će operativne poslove na obnovi ugroženih područja od poplava ubuduće voditi Kancelarija za obnovu i pomoć poplavljenim područjima kojoj je predata sva do sada prikupljena dokumentacija o proceni štete.

 

"Kancelarija je operativno telo i one će u ime vlade da centralizuje štetu i novac i odatle će predlagati vladi dalje korake", rekla je ona.

Mihajlović je zaključila da je sada na Kancelariji da što pre bude operativna, dok će u međuvremenu na terenu raditi timovi za procenu štete. Mihajlović je u Malom zvorniku zatekla takav specijalistički tim u kome je pored arhitekti, građevinskih inženjera bio i jedan predstavnik Ujedinjenih nacija