RSS

You are here

Путеви у Србији проходни, на терену више од 2.300 радника и 1.100 машина и камиона

Сви државни путеви првог и другог реда проходни су за саобраћај, а путарска предузећа раде 24 часа, ангажујући све расположе раднике и механизацију.

 

На чишћењу снега са државних путева ангажоване су све расположиве снаге 24 путарска предузећа - 2.342 радника у једној смени, укључујући путаре, техничаре, машинисте и возаче, и више од 1.100 возила и машина за чишћење снега.

 

Иако снег пада готово у целој Србији, захваљујући сталном дежурству и раду путара у пуном капацитету, свих 15.000 километара државних путева проходно је за саобраћај, укључујући граничне прелазе као и путеве преко планинских центара.

 

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и ЈП “Путеви Србије” апелују на све учеснике у саобраћају да не крећу без обавезне зимске опреме, и да због лоших временских услова буду посебно опрезни, поштују ограничења брзине и прилагоде брзину кретања условима на путу.

 

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, дала је јуче налог свим надлежним јавним предузећима и агенцијама из свог ресора да због ледених дана и снежних падавина подигну ниво приправности и буду спремни да реагују у складу са развојем ситуације на терену.