RSS

You are here

Пројекти

Драги читаоче,

Србија је од античког до модерног доба била мост између Запада и Истока, најкраћи и најудобнији континентални пут између Европе и Азије.

Влада Србије придаје важност обезбеђивању ефикасности у повезивању на националном нивоу и својих обавеза према међународној заједници да овај природни мост устраје и даље се развија у корист будућих генерација.

Као део Владиног економског и реформског програма који је у потпуности усклађен са агендом ЕУ за транспортну повезаност и пут Србије ка постизању пуноправног чланства у ЕУ, током протекле три године покренути су, убрзани или успешно обављени инфраструктурни пројекти укупне вредности од око шест милијарди евра.

Уговорени су велики пројекти и припремљени су нови, укључујући нове транспортне коридоре, укупне вредности од шест милијарди евра, који ће бити имплементирани у наредне три до пет година. Овим пројектима, овом брошуром скрећемо пажњу наших билатералних и мултилатералних партнера, приватних инвеститора и пословне заједнице које позивамо на обострано корисну сарадњу.

Основна идеја, повезивање свих различитих пројеката, је стварање модерније, успешније , организованије и ефикасније Србије. Много напора је уложено у реконструкцију правног и социјалног оквира и модернизацију и убрзање процедура. Да процес иде у правом смеру потврђује се достигнућима у области издавања грађевинских дозвола, где се Србија, према рангирању Светске банке Дуинг Бизнис, придружила првих десет на свету.

Штавише, напори у другим областима, илустровани у овој брошури, као што је рад Координационог тела која се баве родном равноправношћу и социјалном укљученошћу Рома, компатибилни су с циљем изградње успешнијег и просперитетнијег друштва, постизања снажног и одрживог раста Србије, као саставни део региона Западног Балкана 21. века и Европе.

 

 

Потпредседница Владе,
министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре
проф. др Зорана Михајловић

Документи