You are here

АМБАСАДОР РЕПУБЛИКЕ ИТАЛИЈЕ У ПОСЕТИ АМСС -АУТО-СПОРТ КАО ЈЕДАН ОД ПРОЈЕКАТА ЗА ПРОДУБЉИВАЊЕ ОДНОСА НАШЕ ДВЕ ЗЕМЉЕ

Амбасадор Републике Италије у Републици Србији, Његова екселенција, Лука Гори, посетио је данас Ауто-мото савез Србије, и том приликом на састанку са генералним секретаром АМСС, Миланом Николићем, и в.д. помоћника министра грађевине, саобраћаја и инфраструктуре за инспекцијски надзор, Иваном Дивцем, разговарао о будућим пројектима у светлу продубљивања сарадње Републике Италије и Републике Србије, са посебним акцентом на развој ауто-спорта.

”Односи наше две земље су на изузетно високом нивоу и жеља нам је да у циљу продубљивања сарадње реализујемо што више заједничких пројеката, на обострано задовољство. Ауто-спорт у Србији је само један од тих пројеката, за који већ имамо одређене идеје и планове, које ће се, надам се, реализовати већ у блиској будућности”, изјавио је Николић.

Ауто-мото савез Србије је кроз свој рад у оквиру Међународне аутомобилске федерације ФИА, одувек блиско сарађивао са италијанским аутомобилским клубом АЦИ, не само на пољу мобилности већ и на развоју и организацији међународних такмичења у ауто-спорту.

Задовољство ми је што смо у прилици да наше традиционално блиске односе ојачамо и кроз развој неких других пројеката, заједно са Амбасадом Италије, Министарством грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, али и другим партнерима - истакао је Николић, који је овом приликом амбасадору уручио плакету као почасном члану АМСС.